+ 358 400 557 386

Kuivaaminen Orakas-kuivurilla

Kuivatusaika riippuu kuivattavien tuotteiden ominaisuuksista. Tuotteen paksuudesta ja sen suhteellisesta kosteudesta, keräilyolosuhteista, kuivatuspaikan lämpötilasta. Orakas hyötykasvikuivurin kuivatuslämpötilan voi säätää portaattomasti huoneenlämmöstä aina + 50 asteeseen asti.

Teeainesten ja yrittien kuivatusaika on 2 - 6 tuntia, sienten ja juuresten 3 - 8 tuntia. Marjojen 10 - 50 tuntia. Karviainen kannattaa halkaista ennen kuivatusta. Kala fileroituna, ohkaiseksi leikattuna  6 - 7 tuntia ja liha ohueksi leikattuna 6 - 10 tuntia.

Orakas kuivuriin mahtuu pilkottuja sieniä noin 4 - 5 kg. Yritit esim. nokkoset noin 20 litraa ja esim. mustikkaa noin 7 litraa.

Orakkaalla kuivatessa tuotteet eivät milloinkaan kuivu ylikuiviksi. Yrttien kuivauslämpötilaksi suositellaan yleisesti maksimisaan 35 astetta ja sienten alle 40 astetta.

Kuivatut tuotteet vievät vähemmän säilytystilaa, sillä useiden kuivattujen aineiden tilavuus pienenee 80 % ja paino 90 %. Esimerkiksi litrasta tuoreita suppilovahveroita saadaan kuivattuna 30 g.

Säilyvyysaika on jopa useita vuosia.

Hyvä säilytyspaikka on valolta suojattu, tasalämpöinen ja kuiva paikka. Paras säilytysastia on lasipurkki.

Tutustu huolellisesti Orakas-kuivurin käyttöohjeisiin ja kuivatusvinkkeihin, jotka tulevat hyötykasvikuivurimme mukana. 

Ota yhteyttä meihin, jos Orakas hyötykasvikuivuri tai sen käyttöohjeet herättävät sinussa lisäkysymyksiä!