Kuivaaminen Orakas-kuivurilla

Kuivatusaika riippuu kuivattavien tuotteiden ominaisuuksista. Tuotteen paksuudesta ja sen suhteellisesta kosteudesta, keräilyolosuhteista, kuivatuspaikan lämpötilasta.

Teeainesten ja yrittien kuivatusaika on 2 - 6 tuntia, sienten ja juuresten 3 - 8 tuntia. Marjojen 10 - 50 tuntia. Karviainen kannattaa halkaista ennen kuivatusta. Kala fileroituna, ohkaiseksi leikattuna  6 - 7 tuntia ja liha ohueksi leikattuna 6 - 7 tuntia.

Orakas kuivuriin mahtuu pilkottuja sieniä noin 4 - 5 kg. Yritit esim. nokkoset noin 20 litraa ja esim. mustikkaa noin 7 litraa.

Orakkaalla kuivatessa tuotteet eivät milloinkaan kuivu ylikuiviksi. Yrttien kuivauslämpötilaksi suositellaan yleisesti maksimisaan 35 astetta ja sienten alle 40 astetta.

Useiden kuivattujen aineiden tilavuus pienenee 80 % ja paino 90 %. Esimerkiksi litrasta tuoreita suppilovahveroita saadaan kuivattuna 30 g.

Tutustu huolellisesti Orakas-kuivurin käyttöohjeisiin ja kuivatusvinkkeihin, jotka tulevat hyötykasvikuivurimme mukana. 

Ota yhteyttä meihin, jos Orakas hyötykasvikuivuri tai sen käyttöohjeet herättävät sinussa lisäkysymyksiä!